Neden İstanbul ?

İstanbul’un büyüleyici bir şehir olduğunun 9 kanıtı

istanbul-manzarasi

İstanbul öğle güzel bir şehirdir ki!!! Bakmaya doyamazsınız. Biz de bakarken büyülenmenize sebep olan en önemli nedenleri sizler için sıraladık.

İstanbul büyüleyicidir. Çünkü;

Deniz kokusu duyulur

2

Marmara Denizi’nin üzerine kurulu şehir İstanbul’un, her yerinden deniz görünür. Bu şehirde maviye ve kuş seslerine doyarsınız.


Her yerinden ezan sesi gelir

3

İstanbul’un her semtine yayılmış Camilerin minarelerinden duyduğumuz ezan sesi, bir ibadet çağırısı olsa da duyan kulaklara büyüleyici bir melodi bırakır. Tarihe tanıklık etmiş. İstanbul’un mimari güzellerikleri camilerden duyduğumuz ezan sesi kadar büyüleyici bir başka özellik… Türk İslam sanatı çalışmalarıdır.


Dört mevsim yaşanır

4

Bütün mevsimlerin bir arada yaşandığı nadide ülkelerden biridir Türkiye. İstanbul’da bu mevsimlerden nasibini tabi ki alır.


Üç yüz bin yıllık bir tarihe tanıklık etmiştir

5

Roma, Bizans, Latin ve Osmanlı İmparatorluğu görmüş, yaşamış ve başkentlik yapmış tek şehirdir. İstanbul tarihi yarımadasında o dönemleri yaşamış pek çok mimari yapı barındırır.


Asya Kıtası’nı Avrupa Kıtası’na bağlayan şehirdir.

6

İki kıtayı birbirine bağlayan Boğaz Köprüsü, İstanbul’un önemli köprülerindendir. Avrupa ile Anadolu yakasını bir araya bağlayan Boğaz Köprü’sünün iki uçunda da gezilmesi gereken semtler yer alır.


Galata, Kızkulesi gibi önemli tarihi eserlere sahiptir.

7

Fotoğrafik anlamda büyüleyici sayılı şehirler arasında gösterilen İstanbul’da gezerken fotoğraf makinesiz çıktığınıza pişman olabilirsiniz. Yerebatan Sarnıcı, Dolmabahçe Sarayı, Galata Kulesi, Kızkulesi, Çırağan Sarayı, Topkapı Müzesi,Kapalıçarşı gibi daha sayısını unuttuğumuz tarihi yapıya ev sahipliği yapar bu şehir…


En lezzetli sokak lezzetlerine sahiptir

8

Kokoreç, midye, balık ekmek, boza, turşu gibi 10’dan fazla kendine has sokak lezzetlerini yiyebileceğiniz şehirlerdendir.


Nereye giderseniz gidin çayınız hazırdır

9

Önemli kültürel zenginliklere sahip şehirdir İstanbul. Mesela burada en önemli şey muhabbettir. İstanbul insanı, muhabbeti sever. Ama yanında bir bardak çay ile…  O yüzden büyüleyici bir özelliğidir.

Hangi mekana giderseniz gidin, bir bardak çayınız hep hazırdır.


Her milletten insanı kucaklar

10

Çok kültürlü bir şehirdir. Boşnak, Bulgar, Yugoslav derken artık İngiliz, Fransız pek çok milletten insan İstanbul’da yaşıyor ve İstanbul’dan vazgeçemiyor.


Gece, ışıkları ile büyüler

11

İstanbul her gün, her saat büyüleyicidir. Ama gece üstüne karanlık çöktüğünde, ay ışığının denize yansıması ve renkli ışıklandırmalarıyla daha da büyüleyici hale gelir.